Takmålning

Under sommarhalvåret sysslar vi mycket med takmålningar.
Vi har lång erfarenhet av målning på plåt.
Vi tvättar taket med våra kraftfulla högtryckstvättar på 45 pasqal med rotorjet munstycke.
Därefter målar vi grundfärg och på det en eller två täckstrykningar.

Vi använder i regel Liwa Gruppens (idag Areco) pentur färger.

Om du har ett yttertak av plåt måste det målas om med jämna mellanrum. Visserligen tar det tid för takplåt att rosta igenom, men underhålls inte taket på rätt sätt kan du ändå få läckage vid svaga punkter och bli tvungen att lägga om plåttaket.

Den bästa tiden för ommålning är på våren när luften är torr. Vänta däremot inte med målningen tills värmen kommer, för då blir underlaget för hett att ytbehandla. Plåttak som från början har ett bra rost och ytskydd kan man tro är mer eller mindre underhållsfritt.

Även om slitaget inte är så hårt över hela taket, så kan vissa delar vara hårt utsatta. Om du låter höstlöven ligga kvar på plåttaket kan inte ytan torka upp, utan fukten stannar under bladen.

En liten repa eller annan skada på taket räcker för att plåten ska börja rosta. Stoppar du inte rostangreppen så fort som möjligt, sprider sig korrosionen snabbt mellan plåt och ytskikt.

På vissa tak använder vi intro teknik som leverantör av färg.
Rostskador grundmålas med Isotrol Klarlack Grund. Varpå överflödig färg torkas bort efter att rostytan mättats.
Zinkskikt som blottas grundmålas med Isobett eller Temakeep om den skall övermålas med oljealkyd eller Rostex Super Akva om vattenburen täckfärg skall användas. Temaclad SC 50 (2-komp polyuretan rekommenderas bara för yrkesmålare!) är alkaliesäker, ingen grundfärg för exponerad zink behövs.

Vid normal takmålning använder vi i regel Liwas sortiment med Pentur produkterna.

Verkstad

Tre Takläggare
Lilla Hagvägen 7
194 40 UPPLANDS VÄSBY

Öppettider

Mån - fre: 07:00 - 16:00

Telefon

Växel: 010-585 31 30
Huvudkontor: 08-590 33 100

Följ oss