Duktak

I dag produceras och installeras miljontals kvadratmeter duktak varje år på nästa alla typer av tak. Det lämpar sig utmärkt som tätskikt till plana tak och på industrifastigheter där ytorna är stora och man efterfrågar lätta och enkla tätskiktssystem.

Plastbaserade tätskikt, PVC-Duk

Utmärkta fysikaliska egenskaper har gjort PVC till ett mycket bra val ur sortimentet plastbaserade tätskikt och lämpar sig för en mängd olika applikationer.

Dessa egenskaper är:

  • Hög flexibilitet
  • Hög väderbeständighet
  • Höga dragbrottsvärden
  • Lågt ångdiffusionsmotstånd
  • Bra dimensionsstabilitet
  • Brandklassificerad enligt BROOF t2
  • Enkel läggning med låg förbränningsvärme
  • Finns i många olika kulörer
  • Flexibel och vikbar ner till -35°C

Negativt med PVC-duk är bland annat att om något tappas på duken så är det oftast omöjligt att hitta hålet.
Därför rekommenderas EJ PVC-duk.
PVC  duk och bitumenbaserat tätskikt är ej kompatibelt så därför kan man inte lägga PVC över bitumen vid tex en takomläggning.
Då det oftast är ett billigt alternativ så väljer dock de flesta just PVC-duk.

PVC-duk är lätt att jobba med. Materialet är lämplig för alla klimatzoner och är dessutom brandklassificerad enligt BROOF t2 för att nämna några fördelar. PVC är ett utmärkt material för snabba, lätta och vattentäta applikationer.

Vårt val – Danopol PVC-duk

DANOPOL är ett brett sortiment av flexibelt PVC membran för taktäckning i byggnader och industrifastigheter.

DANOPOL HS är ett syntetiskt tätskiktssystem av PVC med en stomme av vävd eller icke-vävd polyester som förstärkning och finns i många olika kulörer och nyanser.

DANOPOL FV är ett syntetiskt tätskiktsystem med en stomme av glasfiber med en inre kärna för att förstärka och stabilisera membranet.

Danopol PVC-dukar finns i 1,2 mm. 1,5 mm. 1,8 mm och 2,0 mm tjocklekar. Färgerna ljusgrå och mörkgrå är de mest populära kulörerna i Sverige. Membranet även finns i vit kulör för s.k. Cool Roofing.

 

Resitrix

 Överlägsen kvalité och hållbarhet

Resitrix har över tid visat sin överlägsna kvalitét. Resitrix utmärkande mångsidighet, användarvänlighet, trygghet och flexibilitet har bortom allt tvivel bevisat sitt breda spann där Resitrix är den enklaste och mest praktiska lösningen på många komplicerade problem på taken. Resitrix kommer i olika unika utförande och kvalitéer. Detta gör det möjligt att anpassa varje installation med rätt applikation och med de rätta förutsättningar för just det projektet. Resitrix tätskiktssystem har med sina unika materialegenskaper och enkla installationsegenskaper under de senaste 35 åren bevisat vad tätskiktet går för. Tiotals miljoner kvadratmeter av Resitrix tätskiktssystem har under de senaste 35 åren installerats på olika longituder och latituder med olika klimat och utsatthet, i mer än 60 länder över hela världen.

Resitrix CL, MB, SK, SK W är alla listade hos Svanen.

Med nästan obegränsade användningsområden erbjuder Resitrix tätskiktssystem en flexibilitet som utnyttjar de olika möjligheterna att optimalt vattensäkra alla typer av plana och låglutande takkonstruktioner.

Användningen av högsta kvalitet på bitumenbasen som används i tillverkningen av Resitrix gör att materialet kan installeras på praktiskt taget vilket underlag som helst. Resitrix är också otroligt säkert och enkelt att installera och används med fördel till detaljer.

Membranets skarvar svetsas enkelt och snabbt ihop med varmluft. Detta är möjligt inom en bred intervall av temperaturer, under mellan 500° C – 620° C förseglas skarvarna säkert. Inga öppna lågor får användas, endast varmluftssvetsning av Resitrix är tillåtet. Detta garanterar största möjliga säkerhetsnivå på taket.

Vid själva svetsningen av skarvar ger det synliga ”utflytet”, de synliga svetspärlorna, en omedelbar bekräftelse och garanti på 100 % pålitliga och permanenta svetsade skarvar. Skarvar som en gång svetsas ordentligt förseglas för en livstid.

/ Exceptionell lång livslängd, minst 50 år
/ Underhållsfri
/ Permanent elasticitet livet ut
/ Innehåller inga mjukgörare, inget klor och kommer inte att krympa vare sig av värme eller ålder
/ Full elasticitet ner till -30 °C
/ Exponeras, behöver inget ytskydd i form av färg eller skifferbeläggning
/ Resistent mot ozon och andra luftföroreningar
/ Påverkas inte av UV eller IR
/ Motståndskraftig för normal gångtrafik och är halksäker – även våt
/ Bitumenkompatibel
/ Alla skarvar varmlutsvetsas enkelt även vid temperaturer under 0° och vid regn
/ Återvinningsbar

Verkstad

Tre Takläggare
Lilla Hagvägen 7
194 40 UPPLANDS VÄSBY

Öppettider

Mån - fre: 07:00 - 16:00

Telefon

Växel: 010-585 31 30
Huvudkontor: 08-590 33 100

Följ oss